SUP Yoga Meppel


Houd je van yoga, de wind in je haren, de zon op je huid en ben je niet bang voor water? Wil je lichamelijke uitdaging én ultieme ontspanning ervaren? Kom dan meedoen met SUP Yoga Meppel!

SUP is een afkorting van Stand Up Paddle. Op een SUP-board beweeg je je staand voort met behulp van een peddel.

De ontspannende effecten van Yoga op de mat zijn bij velen al bekend. Sup Yoga voegt hier nog iets extra's aan toe. Los komen van de wal naar het water, is vaak tegelijkertijd loskomen uit je "hoofd". Hierdoor ervaar je nóg meer rust. Door de onvoorspelbaarheid van het weer en de natuur, is iedere les anders. Je wordt je meer bewust van de wind door je haren, de zonnestralen òf regendruppels …., de geluiden van het water, de vogels of kikkers.

Naast de ontspanning is er ook meer fysieke uitdaging. Yoga op een board is anders dan op de mat. Je voelt het kabbelende water waardoor je je uiterst moet concentreren om balans te vinden. Balans houden op het board doe je met gebruik van je buik-, been- en armspieren.
SUP Yoga geeft je dus extra spierkracht en mentale kracht!

SUP Yoga start altijd met een instructie op de kant. Daarna gaan we het water op en peddelen we naar een geschikte plek. Op het water nemen we eerst de tijd zittend de omgeving en de rust in ons op te nemen. Daarna doen we verschillende yoga-oefeningen, zowel staand, zittend als liggend. Droog blijven is natuurlijk het doel, maar houd er rekening mee dat je nat kunt worden! Extra spannend dus, maar vooral heel erg leuk! We eindigen altijd, net als bij de yogales op de mat, in een eindontspanning. Liggend op het board even wegdromen en luisteren naar de geluiden die de natuur ons op dat moment brengt.

De SUP Yogalessen zijn geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar. Onder deze leeftijdsgrens mag natuurlijk ook, met toezicht van een ouder/verzorger.

Het hebben van een zwemdiploma is verplicht. Ervaring met yoga geen vereiste. De les wordt afgestemd op het niveau van de deelnemers, dat kunnen zowel beginners als gevorderden zijn. Yoga is niet prestatiegericht en er is variatie én uitdaging in de oefeningen. Neem voor de zekerheid altijd een handdoek en een droog setje kleding mee.

De Sup boarden worden beschikbaar gesteld door De Laat, Teamuitjesmakelaar


Adres Westeinde 43, Meppel (bij de Camperplaats).
Kosten bedragen per les € 25,-. Dit is inclusief huur van het board, een flesje water & een stuk fruit.

De les duurt twee uur.
Gedurende de zomerperiode op zaterdag- / zondagochtenden van 09:30 tot 11:30 uur door verschillende Yogadocenten van Zentrum Meppel.
Kijk voor het actuele rooster op de website van Zentrum Meppel of download de Zentrum Meppel app in de play- of appstore.

Aanmelden en boeken
Voor vragen of meer informatie mail gerust naar info@cuyoga.nl of telefonisch 06 42767566.

*Bij extreme weersomstandigheden kan het zijn dat een les wordt verplaatst naar een andere dag of ander moment.
AANMELDEN