Yin Yoga Meppel


Yin yoga is een rustige vorm van Yoga. De houdingen worden langere tijd vastgehouden; ongeveer drie tot vijf minuten, waarbij we als het ware langzaam smelten in een houding. Op deze manier worden blokkades opgeheven, het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. 

Bindweefsel ondersteunt, verbindt, beschermt onze organen en geeft ons lichaam structuur. Wanneer we ons bindweefsel niet genoeg op rek brengen wordt het hard. Bindweefsel bestaat uit hyalonzuur wat voornamelijk omgezet wordt in water, je kan het dus zien als water dat veranderd is in bevroren ijs. Bindweefsel is tevens van goot belang voor het goed functioneren van de spieren. 

Yin Yoga geeft doorstroming aan de meridiaanbanen die door het hele lichaam lopen en in verbinding staan met de organen. Het heft blokkades op, zowel fysiek als mentaal. Ying Yoga is een zeer geschikte vorm van Yoga bij o.a. rug-, schouder- en  hoofdpijnklachten.

Door het gebruik van props, zoals bijvoorbeeld bolsters, dekens en/of kussens, is Yin Yoga geschikt voor ieder lichaam. We kijken samen naar aanpassingen in een houding, zodat je niet bang hoeft te zijn dat een houding niet veilig is voor je lichaam. Lichamelijke en mentale klachten worden vaak enorm verlicht door deze zachte vorm van Yoga. 

AANMELDEN