Yoga Nidra Meppel


Yoga Nidra betekent letterlijk yogische slaap. Het is een eeuwenoude techniek waarbij je een diepe staat van bewuste ontspanning beoefend. Het is een oefening/practice om het bewustzijn van de buitenwereld naar de binnenwereld te verplaatsen, waarbij de zintuigen, het intellect en de geest zich ontspannen. Je bent vrij van begrippen als ruimte en tijd. Zodra dit gebeurt, vermindert de hersenactiviteit en gaat het lichaam in en stand van rust en herstel. Daarom wordt ook gezegd dat een uur yoga Nidra hetzelfde effect heeft als 4 uur slaap. Als het lichaam in een stand van rust en herstel komt, kun je toxins op cellulair niveau afvoeren, de geest opfrissen en onnodige bagage uit het onderbewustzijn opruimen.

Het mooie van Yoga Nidra is dat het werkelijk door iedereen beoefend kan worden. Of je nu al ervaring hebt met Yoga of nog helemaal niet. Voor wie moeite heeft met loslaten, stress of angst ervaart, wie lijdt aan gebrek aan slaap of in een burn-out zit is het beoefenen van Yoga Nidra enorm helend en helpend. Het is ook zeer heilzaam voor iedereen die een dieper gevoel van rust en vrede wil ervaren en zich beter met zichzelf wil kunnen verbinden.

De beoefening van Yoga Nidra leidt ons in een staat van harmonieus en rustgevend zijn. Vanuit deze staat kunnen we ons op dieper niveau genezen, herstellen en het gevoel van bewustzijn vergroten. Gedurende de dag is onze aandacht veelal naar buiten gericht. Door de activiteiten die we doen, sociale contacten, werk, het gezin maar ook zeker social media. Wanneer we in een staat van Yoga Nidra komen, is de aandacht juist naar binnen gericht. Hier observeren we de binnenwereld, zijn we losgekoppeld van de buitenwereld, worden we vrij van de wervelingen van de geest en kan het Zelf geobserveerd worden. Wanneer Yoga Nidra regelmatig wordt beoefend, kan het ook leiden tot diepe genezing, kunnen negatieve mentale patronen worden herkend en losgelaten. Emotionele verstoringen die diep geworteld zijn in het onderbewustzijn kunnen worden opgelost.
AANMELDEN